Öt centi a gyerekek védelmében!

 

Munkában az Usztrunul és Forrai Kft. dolgozói

 

Öt centiméter nem sok, de ez a magasság éppen elegendő ahhoz, hogy lassításra bírja a közlekedőket a Klauzál Gábor Általános Iskola melletti gyalogátkelőhelynél.

Az Ifjúsági sétány két felújított járdaszakaszát a Klauzál utca szeli keresztül. Az ott található gyalogátkelőhelynek hatalmas a forgalma, mert ezen a "zebrán" kel át a szentesi tanulóközönség 70 %-a, mert ezen keresztül lehet megközelíteni a menzát, a kollégiumot, három iskolát a vasútállomást, de visszafelé pedig az autóbusz-állomást és a többi iskoláról nem is beszélve.

 

 

 

Amikor elkészült a sétány két szakasza és már csak a gyalogátkelőhely volt hátra, akkor zárták le a Klauzál utca fél útpályáját, hogy a nem csak szint-, hanem optikai különbséggel is megépítsék az összekötő gyalogátkelőhelyet.

A közlekedési morálról nem tudunk jót írni és ez kijutott az építőknek is, mert eddig ezen az útszakaszon szabadon száguldottak az autó, de most lassításra kényszerülnek, és kit hibáztassanak elsőként, mint az építőket. Elég lenne csak belegondolni, hogy ha a családban történik tragédia, akkor is úgy vélekednénk mint ahogyan azt sokan teszik. Hozzá kell tennem, hogy Gyula városában nem öt hanem tizenöt centiméterrel emelték ki a gyalogátkelőhelyeket, és szinte nullára csökkent a gyalogátkelőhelyen történt balesetek száma.

Szentes, 2005. 08. 31.

.