Az első "BÉ-BÉ" KUPA

I. Bacsó Béla Kupa

 

 

 

Nem is olyan régen nagy port kavart, hogy a Bacsó Béla utcában a tömbházak tövében megszüntették a ott található kosárlabda pályát. A fiataloknak alternatívaként a Millenium Park füves területén alakítottak ki egy grund focipályát, amely két kisméretű focikaput is kapott.

A minap egy lelkes fiatalember (Béres Attila) nagyot gondolt, és elhatározta, hogy megszervezi az új pályán az I. BB Kupát (I. Bacsó Béla Kupa). A számítása be is igazolódott, mert a három-három fős csapatok gyorsan kialakultak kezdetét vehette a három napos torna.

 

 

 

2005. augusztus 12-én délután négy órakor hangzott fel a torna kezdetét jelentő bírói sípszó és három délutánon keresztül rúgták a "bőrt" a gyerekek. Az első napon akadt egy kis gikszer, mert a manapság annyira divatos baseball sapkát az egyik csapat kapusa nem akarta letenni (mellesleg övé volt a labda), hiába hívta fel a figyelmét a bíró, hogy így focizni balesetveszélyes. Ahelyett, hogy a csapattársakra hallgatott volna, megsértődött és hátizsákjába tette el a labdát, "Ha nem, akkor nem!". Pár perces kényszerszünet után (hoztak a fiúk egy másik labdát) tovább folytatódott a kupa és a harmadik nap végére az alábbi sorrend alakult ki: 1. Redbull, 2. Adidas, 3. Csipet csapat, 4. Vadmalacok.

Szentes, 2005. 08. 15.

.