Sankt Augustin - Szentes
muzsikusainak hangverseny
e

 

A Szentesi Zenebarátok Egyesületének meghívására érkezett városunkba Németországból Ursula-Keusen Nickel és Jost Nickel, hogy szentesi muzsikusokkal közreműködve adjanak hangversenyt az Evangélikus templomba 2005.július 10-én.

 

 

Csiszár György, Jost Nickel, Nánási Orsolya, Ursula-Keusen Nickel, Nagy János

 

Sankt Augustin - Szentes muzsikusainak hangversenyén közreműködtek: Csiszár György - fuvola, Horváthné Dányi Katalin - cselló, Jost Nickel - fuvola, Lakatos Béla - zongora, Nagy János - orgona,zongora, Nánási Orsolya - klarinét, Takács Gabriella - fuvola, Ursula-Keusen Nickel - cselló

 

 

 

Ursula Keusen-Nickel zenei tanulmányait a Kölnben a Zeneművészeti Főiskolán végezte cselló és kamarazene szakon. Zeneszerző. Rendszeresen koncertezik Németországban és külföldön, több lemezfelvételen közreműködött. 1975-19.. a Zeneiskola igazgatója Sankt Augustinban. Sokat tett a szentesi és sankt augustini muzsikusok kapcsolatának kiépítésében. Többször meghívta a Petőfi S. Ált. Iskola kórusát és a Lajtha László Zeneiskola szólistáit és zenei együtteseit Sankt Augustinba, ahol magyar zenei hetet és szemináriumot szervezett a Kodály módszer bemutatására.

 

Jost Nickel, felsőfokú zenei tanulmányait a hamburgi Zeneművészeti Főiskolán végezte. 1965-1974-ig a Kieli Filharmonikus Zenekar fuvolistája. 1978 óta a Siegburgi Zeneiskola igazgatója. Koncertezik hazájában és külföldön. Koncertszervezői és kiadói tevékenységet is folytat. A magyar zene támogatója. Hangversenyeire többször hívott meg szentesi előadókat.

Szentes, 2005. 07. 18.

.