Nyári Szabadtéri Színház

(A"Tükör" Szentes Kultúrális Életéért Alapítvány rendezvénye)

 

2005. július 1-én, pénteken este tekinthettük meg a Molnár Dixiland Band, és a Szaniszló quintet jazz estjét a Városháza udvarán felállított szabadtéri színpadon.

 

 

 

Molnár Dixiland Band

Magyarországon a nem fővárosi jazz-együttesek közül a legrégebbi és legismertebb zenekar, amely 1964-ben alakult Szegeden egyetemistákból, amatőr zenészekből. 1972 óta rendszeresen fellépnek külföldön. Megfordultak az összes keleti országban, de Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Franciaországban, Norvégiában, Svédországban, a Kanári-szigeteken és az USA-ban is szerepeltek. Eddig több, mint ötven alkalommal képviselték hazánkat külföldi jazz-fesztiválokon. Első nagylemezük 1978-ban jelent meg, majd ezt még öt másik követte. Olyan világhírű szólistákkal játszottak együtt, mint Fatty George (Ausztria), Eddy Davis, Tony Scott, Joe Muranyi (USA), John Mortimer, Ian Wheeler (Anglia), Marcel Zanini (Franciaország), Theis Jensen (Dánia).

 

 

 

 

 

Szaniszló quintett

A zenekar 2004-ben alakult, és már második alkalommal mutatkozhatott be a Bartók Rádióban élő közvetítésben. A zenekar a vibrafon hangszerre épül, mely jellegéből adódóan fémesen csengő, perkusszív hangszer. A kortárs és populáris dallamvilág kontrasztjával ízlelhetővé tett, finom szövetű muzsika az, amit képvisel a zenekar. Vezetője hazai és külföldi versenyeken volt döntős vagy különdíjas, mint hangszeres szólista, éppúgy, mint zeneszerző. A zenekar tagjai pedig képzettségük folytán tudásuk legjavával járulnak hozzá a kottából életre kelő muzsikához.

Tagok: Szaniszló Richard – vibrafon Kormos János - gitár Cseke Gábor – zongora Pfeff Márton - basszusgitár Kertész Ákos (földink) - dob

 

Szentes, 2005. 07. 07.

.