Az Élveboncoló Színház és a SzeMaSzu Társulat előadása

r- gyakorlatok

 

 

 

A SzeMaSzu Társulat (Szebeni Zoltán, Matos Ibolya, Szurmik Zoltán) előadásában láthattuk 2005. július 8-án a Háromszög-gyakorlatok című, a világirodalom egyik legérdekesebb szerelmi háromszögének, az Anna Kareninának jelenkori elemekkel árnyalt történetét a Városháza udvarán felállított színpadon a Nyári Színház keretében.

 

 

 

Horváth Mihály Gimnázium drámatanárai a mű végén az előadás felénél szünetet kiáltottak, amikor is Majtényi András közbeszólt a darabba.

"Bocsánat! Nekem mikor kell elkezdenem halkan játszani, mert azt nem beszéltük meg az előadás előtt!"

Ekkor a főszereplők dühkirohanása gyorsan zongorálásra bírta Majtényi tanárurat, és kezdetét vette egy más műfajú előadás, amely ugyanarra a témára, a szerelmi háromszögre épült.

 

 

 

 

 

Bábjáték, azaz kézjáték, némafilm korszakát idéző jelenetek amelyet zongorán kísért és a narrátor szövegét Majtényi András zenetanár mondta.

A szobaszínházi jelleget az utolsó jelenet adta meg, amikor Matos Ibolya a nézők közé rejtőzött Szebeni Zoltán és Szurmik Zoltán elől és a közönséget a játékba bevonva játszották el az utolsó háromszög gyakorlatot.

 

 

 

Drámais-est

 

 

 

2005. július 9-én Drámais-esten szórakozhattunk a Nyári Szabadtéri Színházban. A HMG jelenlegi és volt drámais diákjainak (többek között Bajomi Nagy György, Kárász Zénó, Fesztbaum Béla, Holman Endre) és tanárainak (Perjésné Dózsa Erzsébet, Keserű Imre, Poszler György) közreműködésével.

 

 

 

Sajnos az előadás kezdete után 20 perccel elkezdett esni az eső, de szerencsére nem mosta el a drámais estet. A szünetben egy kicsit összébb (és a színpad alá) bentebb húzódott a közönség és így egy igazi családi előadást tekinthettek meg a nézők.

(Megj.: Sajnos az eső miatt technikai okokból nem tudtunk felvételeket készíteni a műsor második feléről!)

Szentes, 2005. 07. 15.

 

A SZENTESI SZABADTÉRI SZÍNPAD utolsó előadása

2005. július 16. szombat 21 óra
Modern Táncest

State Projekt           Előadó:Vass Sándor

Gangarai mese       Előadók: Hámor József, Nagy Csilla

Asszonyok éneke    Táncolják: a Magyar Állami Operaház, a Pécsi Balett és további neves

                                                  balettegyüttesek szólistái, magántáncosai.

Koreográfia:   Vass Sándor     

Zene:             Liszt Ferenc   

Vers:              József Attila

 

 

.