Hangverseny az orgonáért

 Anna-napi jótékony célú hangverseny az orgona felújítására

2005. július 31., Szent Anna templom 19 óra

 

Az 1847-ben felszentelt Szent Anna templomban néhány év múlva orgona is épült, amit még abban a században felújítottak, ezt a hangszert 1927-ben, a Rieger cég átépítette. Az orgona szerkezete azonban a közel nyolcvan év alatt elhasználódott.

 

 

A szakemberek véleménye szerint sürgősen szükség lenne az orgona átépítésére. A sípanyag maradéktalanul felhasználható, de a játszóasztalt és a belső szerkezetet fel kell újítani - mesélte Nagy János Szentes város díszpolgára, nyugalmazott címzetes iskolaigazgató.

Ennek érdekében alapítványt hoztak létre a szükséges anyagiak előteremtésére. Az orgonát nem csak az istentiszteleteken használják, nyaranta rendszeresen rendeznek orgonahangversenyeket.

 

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is megrendezik az Anna-napi jótékony célú hangversenyt (2005. július 31., Szent Anna templom 19 óra), melyen neves művészek (Berkes János, Gábor Géza, Tóth Judit, Vajda Júlia, Hegyi Anikó, Bácskai János, Nagy János, Takács Gabriella)  lépnek fel és mindezt jótékony célból teszik, hogy a befolyt összeg az orgona felújítását elősegítő alapítvány kasszáját növelje.

 

 Számlaszám: 57200031-10043567

Szentes, 2005. 07. 27.

.