Csillogó buszokkal utazhatunk majd

Átadták a környék legnagyobb fényezőműhelyét

 

A Tisza Volán Rt. szentesi műszaki telephelyén a környék legnagyobb fényezőműhelyét építtette fel azzal a céllal, hogy saját tulajdonú autóbuszainak és a megrendelők haszongépjárműveinek fényezését jó minőségben és nem utolsó sorban a környezet szennyezése nélkül tudja elvégezni.

 

 

 

A Tisza Volán Rt. már a tervezés és kivitelezés fázisában is nagy gondot fordított arra, hogy a technológia a környezet károsítása és a dolgozók egészségromlása nélkül valósuljon meg – az új fényezőműhely átadóján (2005. július 4.) hangsúlyozta Szeri István, a részvénytársaság vezérigazgatója.

 

 

 

Az új létesítmény max. 15 m hosszú haszonjármű befogadására alkalmas. Az épület 180 m2 nettó alapterületéből 85 m2 a fényezőműhely, 32 m2-t foglal el a kiszolgáló gépészet. A maradék 63 m2-en osztoznak a festékraktár, a festék-előkészítő és a szociális létesítmények (étkező, mosdó, öltöző, stb.).

A csarnok acélszelvényekből álló keretekből épült fel, az acélpillérek külső síkjára LINDAB trapézlemezt rögzítettek, a belső felületre pedig lakkozott felületű acéllemez fegyverzetű hőszigetelő szendvicspanelek kerültek. A tető is hasonló megoldással készült. Az alkalmazott burkolatok, nyílászárók és gépészeti berendezések az iparban jelenleg szokásos - az adott körülmények között legkorszerűbb - megoldások.

Az épület bejárata előtti teret nagy teherbírású térburkolattal látták el, tekintettel a nagy tömegű gépjárművek forgalmára.

 

 

 

A szokásos technológia elengedhetetlen feltétele a pormentes tiszta környezet. Ennek biztosítására nagy teljesítményű elszívó rendszert építtettek be.

Szentes, 2005. 07. 05.

.