Csendes ünnepség!

 10 éves a Rádió Szentes

 

 

1993-tól jelentkezett az igény a helyi tájékoztatás valódi, naprakész "eszköze" egy szentesi rádió lenne. Még a lassan csordogáló Kurcán is sok víz lefolyt, amíg politikai és pénzügyi gátakat sikeresen leküzdve, 1995. július elsején 13 órakor megszólalt a szentesi népdal: a Felsõ párton esik a dara néhány taktusa.

Egy sikeres pályázat eredményeként 1999. február 14-tõl, naponta 24 órán keresztül sugároznak műsort a Rádió Szentes munkatársai. Az URH 106,1 MHz-en szól a szentesi stúdió jól ismert szignálja.

 

 

 

Az elmúlt években gazdag és sokszínű lett a választék. Óránként önállóan szerkesztett hírműsorok gondoskodnak arról, hogy aki a 106,1 MHz-et hallgatja: ne maradjon le semmiről, ezért országos és nemzetközi információk közül a legfontosabbakat hallhatjuk. A szerkesztett és a műsorokhoz kapcsolt zenék mellett, stúdióbeszélgetések, interjúk, riportok, tudósítások is mind azt a célt szolgálják, hogy a hallgatók egy-egy témát, problémát még alaposabban megismerjenek. Riportalanyok százai szólalnak meg a rádió adásaiban, hogy a téma legjobb ismerőiként tájékoztassák szűkebb és tágabb környezetünket.

A Rádió Szentes műsorkészítői remélik: egyre több Kedves Hallgató felejti ott a rádió állomáskeresőjét a 106,1 MHz-en.

 

Rádió Szentes Online - a minőség a fellegekben

 

www.szentesinfo.hu/radioszentes/online/listen.pls 

Sok panasz volt a Rádió Szentes internetes Online adásának a minőségére, ezért a fejlesztők egy új szoftveres megoldást találtak ki, hogy a jelenlegi beállításban a Rádió Szentes 128kbps/44kHz-cel jöjjön a SzentesInfo szerverről. Az internetes adás hallgatásához már csak a WinAmp mp3 lejátszó szoftverre van szükség, amely szabadon letölthető hálóról.

A jó minőség persze a net-fogyasztáson is meglátszik, ami így óránként 56MB körül van (valamit-valamiért...), de érdemes kipróbálni!

www.radioszentes.hu

Szentes, 2005. 07. 01.

.