Tóth Ernőre emlékeztek

Tóth Ernő Asztalitenisz Emlékverseny

 

 

 

Tóth Ernőt (1932-1992) diákként, tanárként, sportolóként egyaránt mindenki ismerte, aki ismerte, meglátta benne a különleges, ritka embert. Közvetlen haver és híres vagány, valamint kiváló sportoló volt. Minden szabadidejét futballpályán, könyvei között és a pingpongasztal mellett vagy a strandon fejeléssel töltötte. Akármit sportolt, mindig győzni akart, vagy legalábbis a tőle lehető legjobb eredményt elérni.

A pingpongasztal mellett nem volt kedves, jó fiú, nem volt jó modorú úr. Tóth Ernő a mérkőzéseit a tökéletes koncentráció önkívületében harcolta végig, és ha egy ötperces poén végén kapott egy neccest vagy csuszát, kiforgó szemmel őrjöngött, szidta azt a "rohadt" hálót. Az ő előadásában ez a műsor nem tűnt súlyosan sportszerűtlennek.

 

 

A közönség az évtizedek folyamán kénytelen volt hozzászokni a többórás Tóth Ernő-Dobossy Lajos döntőkhöz, amelyen a végtelen pötyögés soha nem tudta úgy lekötni a figyelmet, mint Tóth Ernő külön műsora.

1976-ban családjával Németországban telepedett le. Kedvenc sportjához ott sem lett hűtlen, a München 1860 Klubban játszott NB II-es szinten. Hihetetlen küzdőszellemével a német sporttársai körében a "Kárpátok ördöge" elismerő becenevet vívta ki.

 

 

 

Tóth Ernő 1992-ben a súlyos közlekedési baleset miatt 165 napi küzdelem után a haláltól szenvedett vereséget.

Emlékére rendezte meg a Szentesi Kinizsi a Tóth Ernő asztalitenisz emlékversenyt. Rá emlékezett az asztalitenisz társadalom 2005. június 11-én a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

Szentes, 2005. 06. 14.

.