Szentes vs. Csongrád

 

 

 

"Nem hivatalos önkormányzatok versenye" keretében már többször találkozott egymással a szentesi és a csongrádi képviselő-testület. Így történt ez 2005. június 21-én is, amikor a csongrádi önkormányzat tagjai Szentesre látogattak a dr. Papp László Városi Sportcsarnokba, hogy megtörjék a szentesiek fociuralmát.

 

 

 

Először a két önkormányzat válogatott csapata mérkőzött meg, amelyben 9-0-ás megsemmisítő vereséget mértek a szentesiek a csongrádiakra.

Ezek után jött a két képviselő-testület mérkőzése. A szentesiek idegenlégiósokkal megerősítve az első félidőt biztosan nyerték, majd a fordulás után az előnyüket tartották és így alakult ki az 6-3-as végeredmény.

 

 

 

 

 

A küzdelem ezzel nem ért véget. A ligeti strandon a 25 m-es medencében folytatódott tovább. Itt ugyanis a két csapatnak 4x25 méteres gyorsváltón kellett bizonyítani. Dömsödi József jó ütemben kapta el a rajtot és ezen a távon jó 5 méteres előnyre tett szert. A stafétát Karikó-Tóth Tibornak adta át, aki szintén növelte a szentesi előny. A csongrádiak második embere Bedő Tamás startja igaz "balta" technikás fejes volt, amely kikészítette a szentesi szurkolók rekeszizmát. A hang és vizuális hatásokból nem sikerült a szentesi "B" középnek észhez térnie, mire már a senior vízilabdás Dongó László a szentesi váltó harmadik embere fél medencehossz előnnyel váltott. Dr. Rébeli Sz. Tamás volt a befutó, azaz a beúszó, aki esélyt sem adott egy szoros mérkőzésre.

 

 

 

A küzdelem végén mindenki a csongrádi polgármesternek gratulált, mert amit ő produkált az felért egy igazi túlélő próbával, és akrobatikus mozdulata eltörpítette a szentesiek sikerét.

 

 

 

Mivel három a magyar igazság, ezért levezetés képen következett a két testület páros tenisz mérkőzése, melyet a Dongó-Baranyi páros 6-2, 6-2 eredménnyel magabiztosan hozott.

 

Szentes, 2005. 06. 23.

 

.