A kertvárosiak jelesre vizsgáztak!

 

 

 

A szentesieknek nem kell bemutatni Ollai Istvánné - Eszterke néni, aki köztudottan ott segít, ahol tud. Ezzel kapcsolatban ő úgy fogalmaz, hogyha az emberek, a szentesi lakosok nem segítenék munkáját, akkor bizony ő sem tudna segíteni.

E célból rendszeresen szervez ruhagyűjtést a város több pontján, hogy akinek egy pár felesleges ruhaneműje felhalmozódott, annak ne kelljen kidobnia azt, hanem ruhaosztáson a rászorulók megkaphassák.

 

 

 

2005. június 11-én a Kertvárosban a Koszta József Általános Iskola előtti parkolóban várta az adományokat reggel hét órától, és jöttek is az emberek, hozták a kinőtt, felesleges ruhákat bezsákolva.

Szalva Jánosné Nagyhegyről autózott a Kertvárosba, hogy odaadja azt a 8 zsák ruhát, amelyre már nem volt szüksége a családjának. Körfi Kornél sem érkezett üres zsákkal, és hozzátette, hogy nem sok az a ruha amit hozott, de jó szívvel adja.

Eszterke néni elmondta, hogy az a mennyiség amelyet a Kertvárosban sikerült összegyűjteni iskolai osztályzatban jelest érdemel!

 

 

 

Nem is olyan régen beszámoltunk arról, hogy Ollai Istvánné, aki a rászorulók érdekében hosszú ideje végzett tevékenységéért Pro Caritate-díjban részesült, "Határon átívelő segítséget" nyújtott egy vajdasági magyar családnak és több zsáknyi ruhát vitt el Novo Orahovóba.

A Csordás család a helyi tűzoltószertárban osztotta szét a ruhákat a helyiek között, és kérték Eszterke nénit, hogyha lehet, akkor segítsen még ruhaneműhöz való hozzájutásban.

Az elmúlt hetekben felvetődött annak a lehetősége, hogy közel két tonna használt ruha jutna ki Novo Orahovo falucskába, csakhogy ezt az adományt nem sikerül átjuttatni vámmentesen. De ezzel az ügynek nincs vége, mert aki ismeri Eszterke nénit az tudja, hogy nem adja fel!

Szentes, 2005. 06. 21.

.