Elballagtak!

Vége a 2004/2005-ös tanévnek!

 

 

2005. június 11-én volt Szentesen az első általános iskolai ballagás, mert egy héttel hamarabb tartotta meg a Kiss Bálint Református Általános Iskola a ballagását, mint ahogy azt a többi szentesi iskola tervezte. Ennek a végzősök nagyon örültek, mert közel egy héttel hamarabb jött el nekik a vakáció.

 

 

 

Szomorú vagy vidám alkalom a ballagás? Azt ünnepeljük, hogy valami lezárul, befejeződik, elmúlik. Szomorkodni kellene, búcsúzni, fájlalni, hogy többet már nem lehettek együtt. Bánkódni kellene azon, hogy így, ezek az osztályok már nem lesznek együtt sohasem.

 

 

 

A ballagás mégsem szokott szomorú alkalom lenni. Itt a vakáció, a nyári szünet, ilyenkor talán mégsem olyan nehéz dolog kilépni az iskola kapuján. Az év vége felé már fülledt osztálytermeket könnyű elfelejteni. Nyaralás közben kevésbé hiányoznak az osztálytársak, a tanárok, a felelések, a házi feladatok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az iskolai ballagás után következett a ballagók búcsú miséje a Református Nagytemplomban, ahol a mise végén átadták a legjobb végzős növendéknek a Kiss Bálint díjat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2005. 06. 14.

 

.