Hétországkerülők!

 

 

 

A szentesi kerékpáros társadalomnak nem kell bemutatni Baranyi Antal Gábort és Csendes Zoltánt. Mindenki tudja, hogy megszállott tekerőkről van szó, amit mi sem bizonyít, mint hogy Baranyi Toncsi két évvel ezelőtt benne volt a Magyarországot körbekerülő trióban, Csendez Zoli pedig tavaly Athént is megjárta az Olimpia ideje alatt ötödmagával.

Új év, új túra, új csapat! Zoli az elmúlt hat esztendőben minden nyáron kerékpártúrán vesz részt így a 2005-ös esztendő nyári szünete sem telhet másként. Toncsinak az elmúlt év túra szempontjából nem volt sikeres, ezért még nagyobb elszántsággal készült a mostani túrájára.

 

-Mit lehet tudni a 2005-ös túrátokról?- kérdeztük Baranyi Antalt.

- Az idei évben egy kisebb túrát terveztünk, amely kb. 3000 km lesz. Összesen hét országban fogunk tekerni, és közben megnézzük a horvát tengerpartot, de Velencében is akarunk gondolázni és ha München-ben lesz sörfesztivál ottjártunkkor, akkor oda is betérünk frissítőre.

-Az elmúlt évben Zoli nektek igen szoros volt az idő, hogy ki ill. visszaérkezzetek Athénból, most idővel hogyan állsz?

- Tavaly tényleg sietni kellett, de az idén több időt akarunk rászánni, hogy az ismeretlen területeken szétnézzünk. Nem kell rohannunk, ezért naponta csak 160-180 km akarunk tekerni. Persze lesznek kivétel napok, mert egy 2000 méter feletti hegyvonulat (Alpok) utunkat álja, és könnyebb átmenni rajta, mint megkerülni.

- A kerékpárokról mit lehet tudni?

- A kerékpárjaink középkategóriás bringák, egy-két egyedi speciális kialakítással, amelyre a csomagok szállítása miatt volt szükség. Tájékozódásunkat pedig egy GPS segíti, amelyen minden pillanatban tudjuk ellenőrizni, hogy jó irányba haladunk-e.

- Zoli, te mint testnevelés-földrajz szakra járó egyetemista, neked is szükséged van GPS-re!

- Nekem nincs szükségem, mert a Toncsi kerékpárján van a GPS. Igaz a földrajzszakra járók nem tévednek el, csak esetleg nem tudják, hogy hol vannak.

- Az eddig megszokott módon kapunk-e SMS üzeneteket tőletek?

- Igen, mindenképen küldünk (ha sikerül akkor képeket is!), mert a család és a barátok itt a Mozaik oldalon tudják a leggyorsabban elolvasni üzeneteinket.

- Végezetül, melyek azok az országok, amelyeket érinteni fogtok?

- Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Ausztria, Németország, Szlovákia.

Jó utat és várjuk üzeneteiteket!

 

A két fiatal túráját támogatták: Capry Büfé, Bike Center, Varga Lajos gyógymasszőr, Four Diamond SE.

Szentes, 2005. 06. 28.

.