Drogambulancia átadása

 

 

 

2005. június 2-án nyitották meg a Bugyi István Kórház Rendelőintézetének új részlegét, a drogambulanciát. A drog- és az alkoholfüggők, valamint a játék- és az internet-szenvedélybetegek száma évről évre nő. Mostantól nem kell Kecskemétre vagy Gyulára menniük, ha kezeltetni szeretnék magukat, mert erre Szentesen is lesz lehetőség, egy nyertes pályázatnak köszönhetően már széles körben tudják alkalmazni a gyógyítási módokat.

A rendelőintézet igazgatója, dr. Földesi Irén úgy fogalmazott köszöntőjében, hogy valójában nem ünnepelni gyűltek össze, mert az nem örömteli, ha sok a térségben a szenvedélybeteg.

 

 

Az ambulancia átadásával dr. Rideg Sándor főorvos álma valósult meg, aki kollégájával, dr. Szalayné Péter Ildikó addiktológiai konzultánssal, a kórház helyettes ápolási igazgatójával nem csak a pácienseken, hanem a családtagjaikon is segíteni szeretne.

 

Mivel a függőség alatt a szenvedélybeteg családja is krízishelyzetbe kerül, ezért a családtagok is kaphatnak itt tanácsot, hogyan kezeljék a beteget. A dohányzásról való leszoktatásra is szeretnének megoldást találni, ezzel a problémával szintén a drogambulancia dolgozóihoz lehet fordulni a jövőben.

Az ambulanciát a Kiss Zsigmond utca felől közelíthetik meg a rászorulók, akiket hétköznapokon reggel fél 8-tól délután fél 4 óráig fogadnak a szakemberek.

Szentes, 2005. 06. 06.

.