Az elátkozott ház!

Szerencsétlenséget hoz a Köztársaság 13!

 

 

2005. június 16-án kiesett egy négyéves kisfiú a Köztársaság u. 13. sz. alatti tízszintes épület negyedik emeleti ablakából. (Tavaly a nyolcadik emeletéről ugrott ki egy fiatalember, aki életét veszítette.)

Eddig tisztázatlan körülmények között kiesett egy 4 esztendős kisgyermek a kertvárosi tízemeletes épület IV. emeleti ablakából tegnapelőtt este hét óra előtt. Valószínűsíthetően a kicsi valamilyen játékára mászhatott fel, és így történhetett a tragédia. Az aszfalt járdára zuhant kisfiút súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállította a Mentőszolgálat Szegedre.

A Szentesi Rendőrkapitányság megindította az eljárást kiskorú veszélyeztetése bűncselekmény elkövetése megalapozott gyanúja alapján ismeretlen tettes ellen, adta hírül a Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányság Sajtószolgálata.

A szülők nem kívánnak nyilatkozni az ügyről és az orvosoknak is megtiltották, hogy felvilágosítást adjanak a kisfiúk állapotáról. Tiszteletben tartjuk akaratukat és bízunk fiúk mielőbbi felépülésében!

 

 

Az épületben és annak környékén lakók, viszont elmondták, hogy sajnos ezek a bukó-nyíló ablakok olyanok, hogy míg az egyik oldalon neki lehet támaszkodni, addig a másik oldalon nem mert akkor éppen kifelé fordul. Minden ablak úgy nyílik, hogy befelé kell húzni (fordítani) az ablakszárnyat, így nincs lehetősége annak, hogy valaki nekitámaszkodás miatt kiessen. Ezek az ablakok viszont másak, így akár ablaktisztítás közben egyensúlyunkból kiesve nekitámaszkodunk a kifelé forduló ablakrésznek és máris megtörtént a baj. Ez csak egy a számos dolog közül ami közrejátszhatott a mostani tragédiában.

Szentes, 2005. 06. 18.

.