22-essel nyert a Szentes!

"Megvan a bronz!     Megvan a bronz!"

 

Az utolsó fordulóhoz érkezett a labdarúgó NB II. A Szentes hazai közönség előtt búcsúzott??? 2005. június 12-én, vasárnap a Dabas ellen. A harmadik helyért harcoltak ezen a mérkőzésen, és a dobogós helyezésért már „csak" a Dabast kellett legyőzniük.

 

 

 

Az utolsó mérkőzés nem csak "úgy" kezdődött el, hanem ünnepség volt a találkozó előtt, mert ekkor avatta fel az új, négyszázötven férőhelyes lelátót Szirbik Imre polgármester. Ezzel igazi stadionjellegűvé varázsolták a szentesi városi stadiont, amelynek névadóján, (2005. június 19.) vasárnap, a Ferencváros érkezik a Kurca partjára.

 

 

 

A polgármester elmondta, a város tartja a sportkoncepcióban megfogalmazott ígéretét, a följutó csapat számára (Szentesi TE) a nemzeti bajnokság és a Magyar Kupában való szereplés feltételeit biztosítja. Ez tartalmazza a nevezési díjat, játékvezetői díjat, a hazai meccseken az orvosi ügyelet biztosítását, a szövetségi tagdíjat, és tartalmazza a nemzeti bajnokság, valamint a Magyar Kupa mérkőzéseire történő utazási költségeket.

Az új bajnokságban is térítésmentesen biztosítja a mérkőzésekre a pályát, a hozzá tartozó öltözőkkel, kiszolgáló helyiségekkel együtt.

Nem tartalmazza viszont a felszerelés, továbbá a játékosokkal kapcsolatos személyi kiadások fedezetét. Ennek az összegnek az előteremtése a klub vezetőségének a feladata lesz.

 

 

 

De lássuk a meccs összefoglalóját ...

Az első félidő rengeteg hibával kezdődött, és folytatódott is. Még szerencse, hogy a bajnokságban nem egy előkelőbb helyen álló csapattal találkoztunk így a végén, mert csúnya búcsú lett volna. Mindenesetre, amikor kellett akkor oda tették magukat a fiúk, és ebben kimagasló teljesítményt nyújtott Gyagya, aki mindig jókor és jó helyen volt.

 

 

 

Barna Csaba két remek egyéni alakítása két tizenegyest (azaz 22-est) ért, és ez végül is eldöntötte a találkozót, hiszen az elsőt Koncz a másodikat Kislőrincz értékesítette.

 

 

 

 

A vendégektől Gál a 70. percben ki lett állítva, így már végképp eldőlt a mérkőzés, de az emberelőnnyel sem tudtunk mit kezdeni.

 

 

A 90 perc elteltével a bírói sípszó után elkezdődött a pezsgőháború, amit senki sem úszott meg száraz bőrrel, így szurkolók és sportolók együtt örültek a BRONZ-nak!

 

 

 

Persze az edző Török László sem maradhatott ki az ünneplésből!

 

 

Szentes, 2005. 06. 12.

 

.