Szentes a "virág" város

 

 

 

Az elmúlt napokban sokak kedélyét felborzolta az a tény, hogy a kurcai fahídról bedobálták az összes virágot a Kurcába. Sajnos ez egy szomorú tény, csakhogy az élet megy tovább.

A városi virágosítási program elérkezett a kivitelezés szintjére, és ezért az átlagnál is több kertészt lehet látni Szentes központjában.

 

 

 

Baloghné Berezvai Csilla főkertész álma az elmúlt hetek munkálatai folyamán kezd megvalósulni, aki számos újabb és újabb ötlettel kívánja szebbé, azaz virágosabbá tenni a városközpontot. Az elmúlt napokban a Kossuth térre, az Ady Endre utca városközponti és a melegfürdői szakaszára, a Kossuth utca és a Szent Miklós tér közvetlen közelében helyeztek ki ún. kerti "bútorokat", amely nem csak mint pad funkcionál, hanem virágládákat is foglal magában.

 

 

 

A Kossuth téren található virágládák mediterrán éghajlatot kedvelő növényekkel lett beültetve, míg az Ady Endre utcán található virágládák, szomorú eper fával és egynyári virágokkal.

Mindenesetre nincs sok bizodalmuk a kertészeknek a szomorú tapasztalatok miatt, hogy sokáig gyönyörködhetünk ezekben az alkotásokban, de próbáljuk megcáfolni aggályaikat.

Szentes, 2005. 05. 26.

.