Virág háború, ...

... avagy miért ugranak a virágok a Kurcába a fahídról?

 

 

 

Az elmúlt esztendőben már írtunk arról a barbárságról, hogy a Széchenyi-liget mellett található fahídnak virágládáiból mind az összes virágot a Kurcába dobálták. Az elmúlt hét folyamán újra beültették a város kertészei növényekkel a virágládákat, és bíztak abban, hogy azaz ominózus eset óta eltelt egy esztendő, és hátha benőtt a tettes(ek) fejelágya. Minden reménykedés hiábavaló volt, mert 2005. május 20-a reggelére lába kelt az összes (jól olvassák bizony!) virágnak.

A vandalizmusról értesítették Baloghné Berezvai Csilla főkertészt, aki kisietett, hogy feltérképezze a híd környékét.

 

 

 

Sajnos szomorúan kellett konstatálnunk, hogy nem több, mint egy hetet éltek meg a növények, és akkor szorgos kezek földlabdástól kitépkedték. A ládákba un. szúnyogűző és paprikavirág volt ültetve.

Először arra gyanakodtunk, hogy kilopta valaki, mert hiányoztak a földlabdácskák is, de amikor jobban szemügyre vettük a környezetet, több darabot megtaláltunk a híd környékén és a Kurcában.

 

 

 

Volt olyan növény is amelyik a fahíd tartópillérén landolt, de nagyon sok a Kurcában végezte. Összesen 21 szúnyogűző és 42 paprikavirág dobbantott a ládákból.

 

 

A közeljövőben nem várható, hogy újra beültetik a Kurca hidat, mert a kertészek felesleges palántapocsékolásnak tartják (leszögezhetjük, hogy jogosan) a kishíd felöltöztetését.

 

90 fokkal el van forgatva a kép!

Egy érdekes üzenetet lehet olvasni a fahíd lábán, amelyet lírai gondolati miatt a virágdobáló tettesek üzenetének is betudhatunk. Sajnos reménytelen a helyzet, mert hiába ültetnek több száz virágpalántát a városban mindig akad egy ba..m, aki tönkre tegye!

Szentes, 2005. 05. 23.

.