SZIRVÁNY GÁLA

 

 

A Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művészeti bemutatóra és képző- és iparművészeti kiállításra várta az érdeklődőket 2005. május 19-án az Ifjúsági Házba. A pódium terem zsúfolásig megtelt szülőkkel barátokkal.

 

 

 

A délutáni rendezvényt Szűcs Lajos alpolgármester nyitotta, aki elmondta, hogy az est fényét igazából az adja, hogy a "szemünk fényei" lépnek színpadra.

 

 

 

A rövid megnyitó után már jöttek is az első bemutatók, melyekben hallhattunk kürt és zongora játékot. Az egyéni produkciókat pedig követték a csoportosan fellépők.

 

 

 

 

 

Amíg a nagyteremben zajlottak az egyéni művészeti bemutatók, addig körbenéztünk az Ifjúsági Házban, ahol nem csak a bemutatókat tekinthették meg a szülők, hanem kiállítás keretében képző- és iparművészeti alkotásokat is.

 

 

 

A csuhéból készült alkotások jól elfértek a rajzok, festmények előtt. Láthattunk még itt szalvéta ragasztásos kavicsokat, fonott könyvjelzőket, tarisznyákat.

 

 

 

 

A csoportos produkciók között túlnyomórészt néptáncbemutatókat láthattunk a különböző generációs előadóktól, akik nagyon élvezték, hogy végre megmutathatják anyunak és apunak, hogy mit is tanultak.

 

 

 

 

 

Ragyogtak az arcok, zúgtak a tapsok egy-egy bemutató után, és a gyermekek a közönséget pásztázták, hogy vajon látják-e a szülőket, akik elismerő pislantással konstatálták, hogy igen és szép volt, mert szép is volt.

 

 

 

Az egyik csoport pl. azt mutatta be, hogy játékos formában, hogyan is lehet elsajátítani a néptánc egyes elemeit, akár egy "krétával felrajzolt" ugróiskolában.

 

 

 

A néptáncot követte a népi muzsika, azaz a citeraszó, mely alapokat Mélykútiné Németh Kornélia citeratanár, a Pengető Citerazenekar vezetőjétől tanulják a gyerekek.

 

 

Szentes, 2005. 05. 23.

 

.