Petőfis Táncgála

 

 

 

A városi sportcsarnok adott otthont 2005. május 20-án a Petőfi Sándor Általános Iskola év végi táncbemutatójának.

 

 

 

Az intézményben a hagyományos nevelés mellett igen nagy súlyt kap a zenei képzés, mely szorosan összefonódik a társművészetekkel, így a tánccal is.

 

 

 

 

 

Ezen a délutánon szemtanúi lehettek a látogatók az első próbálkozó lépésektől a legmagasabb színvonalú produkciókig, a versenytáncig. A klasszikus táncokat gyermekjátékok, néptáncelemek tették színessé, de igen látványos volt a mazsorettek sokoldalú bemutatója is.

 

 

 

 

 

 

 

Népi gyermekjáték, néptánc, mazsorettek szereplése, klasszikus latin-amerikai és standard táncok ízléses összeállításban váltakoztak az est folyamán.

 

 

 

 

 

A rendezvény főszereplői a gyerekek voltak, de köszönet illeti a felkészítő pedagógusok időt és fáradságot nem kímélő munkáját is.

 

 

 

 

 

A kicsikről sugárzott a mozgás élvezete, a játék szeretete.

 

 

 

Az iskola első osztályosai "Nagymami köszöntő" tánccal készültek, hogy megmutassák, hogy ők is tudnak olyan szépen táncolni mint a nagyok. A tánc végén pedig jött az igazi meglepetés, mert a sportcsarnok parkettjára töménytelen mennyiségű rózsa került, és az utolsó taktusok során a gyerekek odaszaladtak a virágokhoz, és mindenki egy-egy szálat vett a kezébe, és máris szaladtak a nagymamikhoz, hogy kedveskedjenek egy szál virággal nekik.

 

 

 

 

 

 

A hangulatot fokozta a legapróbbak népi gyermekjátéka, melyet Magyar Imre tanított be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyerekek mozgása, ragyogó, örömteli arca igazolta a régi megfigyelést, mely szerint a táncban a művészetnek az emberi életet szebbé, a nyitott, érdeklődő ember egyéniségét teljesebbé, sokrétűbbé tevő oldala kerül előtérbe.

 

 

 

 

A városi rendezvényekről ismert és közkedvelt mazsorettek hatalmas tapsot kaptak a hálás közönségtől. Szinte a szemünk előtt váltak a hajdani "mini mazsolákból" igazi felnőttekké a lányok.

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvény végén kié is lehetett a porond, mint nem a végzős tanulóké, akik a "Moulin Rouge" produkciójukat mutatták be.

 

 

 

 Találkozunk a 2006-os táncbemutatón!

 

Szentes, 2005. 05. 26.

 

.