2005. május 1-jén reggel 8.00 órakor vette kezdetét a Szentesi Majális. Reggel már a legifjabbak rúgták a "bőrt" a serdülő kispályás labdarúgó tornán.

 

 

 

 

 

A sportpályákra korán reggel kilátogatók megtekinthették a hőlégballon felfújását, mely egész délelőtt fel, s alá járt a gyerekekkel. Igaz nem emelkedett olyan magasra (10 m), de a felemelő érzést sokan ki akarták próbálni.

 

 

 

 

 

A 9.00 órakor kezdődő Kossuth utcai Flórián napi felvonulásának végállomása volt a majális területe, ahol tűzoltó-technikai bemutatót láthattunk. Ezen a bemutatón megelevenedett a jelen és a múlt, de a részletes képes összefoglalót ITT tekinthetik meg.

A tűzoltó bemutató képes összefoglalója ITT tekinthető meg!

 

 

 

 

Egész nap technikai bemutatók várták a gyerekeket, ahol megismerkedhettek a repülőgép modellezéssel, igazi vitorlázórepülőbe ülhettek be, de a sláger a hőlégballon volt.

 

 

 

 

 

 

 

A sportpálya hátsó területe időutazás következtében a lovagkorba repített minket, ahol a gyerekek megtekinthették a múlt haditechnikáját, amely használatához elengedhetetlen volt az emberi erő!

 

 

 

A délelőtti focitorna eredményhirdetése után sokan várták az ejtőernyős ugrást és 11.00 órakor mindenki kémlelte az eget, hogy mikor és mennyien ugranak ki.

 

 

 

Három ejtőernyős kezdett ereszkedni az 1200 méteres magasságból a szentesi sportpálya közepén elhelyezett célkereszttel megjelölt területre, és az első célba ugró szinte csak centiméterekkel vétette el a focipálya közepét. A többiek is szerencsésen megérkeztek, akiket nagy tapssal jutalmazta a közönség.

 

 

 

 

 

A magassági kilátást pedig mindenki megtekinthette a hőlégballonból, és így tettünk mi is, hogy akinek nem volt lehetősége feljutni a kosárba, az se maradjon vizuális élmény nélkül.

 

 

 

 

 

A sportpálya mellett található lődomb előtt légfegyverrel is lőhettek a gyerekek, de ki lehetett próbálni az őserdők fegyverét is a fúvócsövet.

 

 

 

Dél körül kezdődtek meg a színpadon a táncbemutatók, ahol elsőként a Szabadidős Sportklub tánccsoportja lépett fel.

 

 

 

 

 

 

 

Őket követte egy vendég táncegyüttes, amely Szentes testvérvárosából Bácskatopolyáról érkezett.

 

 

 

 

 

A vendégeket követte a Zöldág Néptánccsoport és a Boleró TSE táncbemutatója.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportja már egy más stílus elevenedett meg a színpadon.

 

 

 

A moderntáncot művelő Akrobat táncstúdió négy csoportját láthattuk a néptáncbemutatók után.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A koncertek előtt a táncbemutatók sorát a Silver TE táncosai zárták.

 

 

 

A délután zárásaként a Mosoly csoport élő koncertjét hallhattuk.

 

 

 

Az este ismételten stílusugrással kezdődött, mert a Szentesi Majális mulató éjszakával zárult.

 

 

 

Elsőként a Sramli Kings játszott majd következett MC Haver és a Tekknő!

 

 

 

 

Szentes, 2005. 05. 04.

 

.