"Kismesterek nagymesterei"

 

 

 

A Városi Könyvtár szervezésében 2005. május 23-án helybeli művészek, alkotók alkotásaiból nyílt kiállítás.

A kiállítók kilenc mesterséget képviseltetnek. Szinte valamennyi alkotó már külön-külön is megmutatta önmagát, csakhogy eddig ilyen fajta gyűjteményes kiállítás még nem volt. A kiállított tárgyak közül nem egy népművészeti ihletettségű, de szinte valamennyiben megtalálhatjuk a praktikumot, mely a népiesség egyik alapja.

 

 

 

A kiállítás zenei aláfestését a Pengető Citerazenekar adta, majd Kruzslicz Pál, a Művelődési Központ igazgatója az alábbi gondolatokkal nyitotta meg a kiállítást.

"A kiállításon olyan mesterek munkái láthatóak, akik a művészet és a mesterség mezsgyéjén gyalogolnak: miközben teszik a dolgukat, űzik a mesterségüket, csodálatos műalkotásokat hoznak létre. Szívem szerint a kiállítás címét Szentesi "kismesterek"-et megváltoztatnám "Kismesterek nagymesterei"-re."

 

 

 

A kiállításon a következő "kismesterek" alkotásait tekinthetjük meg: Bese László (a Magyar Kultúra Lovagja), Bors Károly, Kádár Barbara és Vígh Ferencné keramikusok, Ballér Barbara, Kovácsné Piti Ágnes gyapjúszövők, Anti Sándor rézműves, Gulyás János bútorműves, Kátai József, Nagy Andrea gyertyamártók, Rupaszov Ferencné csipkeverő, Szécsi Andrásné csipkekészítő, ifj. Szabics Ferenc fafaragó, ifj. Szabics Ferencné, Szemerédi Endréné hímzők és Tóth Annamária kosárfonó.

A kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitvatartási ideje alatt 2005. június 11-ig.

Szentes, 2005. 05. 29.

.