Kalandozz a könyvek birodalmában!

 

 

 

A Városi Könyvtár idén is megrendezte a Kalandozz a könyvek birodalmában!: Általános Iskolások Hete a könyvtárban című programsorozatát.

 

 

 

A rendezvény célja, hogy a városban tanuló 8. osztályos diákok szervezett keretek között ismerkedhessenek meg a felnőtt könyvtárral, az ott igénybe vehető szolgáltatásokkal.

 

 

 

A programra 2005. május 9-13 között, délelőttönként került sor. Négy nap alatt közel 180 végzős általános iskolást láttak vendégül a város 5 iskolájából. Mindennap könyvtárbemutató sétával indult, melynek során a diákok megismerkedhettek a könyvtár épületével, állományának elhelyezkedésével, és a szolgáltatásokkal.

 

 

 

 

 

 

A bemutatót követően egy rendhagyó tanítási órára került sor.

 

 

 

Hétfőn "Színház az egész világ!" címmel  Tomanek Gábor rendhagyó irodalomóráján vehettek részt a gyerekek. Másnap Zombori Ottó: "Csillagászat az űrkorban" című előadását hallgathatták meg a fiatalok.

 

 

 

 

 

Csütörtökön Bácskai Mihályné nyugalmazott pedagógus József Attiláról mesélt a diákoknak, majd a rendezvénysorozat utolsó napján pénteken Bucsány György "Móricz Zsigmond és Szentes" című előadása zárta az előadássorozatot.

 

 

 

 

 

Minden alkalommal a reggeli könyvtárismertető könyvtári sétához kapcsolódóan egy-egy tesztlapot töltöttek ki a diákok. A legjobb eredményt elérő tanulókat értékes ajándékokkal és oklevéllel jutalmazták.

 

 

 

Szentes, 2005. 05. 18.

 

.