Dominó-t  döntött a  Hungerit  Szentes

Már biztos az ezüst!

 

 

 

Az ötödik mérkőzés döntött arról, hogy a Hungerit-Szentesi VK vagy a Domino-Polo csapata jut-e a női vízilabda OB I döntőjébe. Azért ne ugorjunk annyira előre a történetben, mert egy fontos győzelmet arattak a lányok a szentesi uszodában.

2005. május 19-én játszották a döntőbejutás negyedik mérkőzését Szentesen a női OB I.-ben, és nagy volt a tét, mert ha ezen a meccsen elvéreznek a lányok, akkor már csak a harmadik helyért küzdhetnek, de nem így történt.

 

 

 

Szerencsére a lányok átérezték a mérkőzés fontosságát, az előző napi 10-4-es vereség után valamennyien meg akarták mutatni, hogy az akkori gyenge forma csak kisiklás volt.

Az első negyed picit ijesztően kezdődött, mert a Dominó zörgette meg először a hálót, de a válasz nem késett, és ezt még meg is duplázta Kisteleki Dóra.

 

 

 

A lányok védekezési taktikájukat folyamatosan át- meg át formálták és ezzel nem igazán tudtak boldogulni a Dominósok. Györe Lajos folyamatosan a fejét fogta, hogy talán nem is az ő csapata van a vízben. Ilyen nem lehet egy Pesti síma győzelem után. Pedig lehet. A szentesiek szárnyaltak, és megérdemelten nyertek. Ezzel a győzelemmel újra megadatott a lehetőség, hogy a fináléba jusson a csapat

Hungerit-Szentes–Domino-Polo 8–5 (2–1, 0–2, 3–1, 3–1)

A közdelem másnap Budapesten a Kőér utcában folytatódott.

 

 

 

Ezen a mérkőzésen a rendes játékidő, vagyis négy negyed elteltével 7–7 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó fél percet a szentesiek emberelőnyben játszották, csakhogy Kozák László türelemre intette a lányokat, hogy nehogy egy gyors lefordulás után veszítsen a gárda, így végigjátszották az emberelőnyt és bíztak a hosszabbítás sikerében.

 

 

Következett a kétszer három perces hosszabbítás, az elsőt a Szentes, a másodikat a Domino nyerte egy góllal, 8–8.

Jöhetett az aranygól, vagyis a csapatoknak addig kellett játszaniuk, míg az egyik be nem talál a másik hálójába. Ez a Hungeritnek sikerült! A harmadik extra time-ból még csak 46 másodperc telt el, amikor Kisteleki Dóra belőtte csapatát a fináléba, 9–8-ra nyert a Szentes!

 

Szentes, 2005. 05. 21.

.