Felsőpárti alapcsőletétel

 

 

2005. május 13-án pénteken sokan ellátogattak a Jézus szíve temető mellé a Wesselényi utcába, ahol ünnepélyes alapcsőletétel volt, mely révén kezdetét vette a felsőpárti városrész csatornaöblözetének kiépítése.

A környéken lakók már 2002 óta fizetik az ezer forintokat és ezzel beléptek az építőtársulásba, hogy a csatornaprogram megvalósulhasson.

A kivitelező itt is az a Hídépítő Rt., aki a kiséri rendszert is építette. Először a gerinchálózatot fektetik le, majd az építéssel a lakosok portájára bevezetik a csonkot, onnantól pedig az új rendszer kiépítése már az ingatlantulajdonos költsége.

 

 

 

E jeles napon a terület érintett önkormányzati képviselői, Baranyi Imre, Hornyik László és Törőcsik Zoltán lapátot ragadtak, megtéve az első lépéseket a további munkálatokhoz.

A Damjanich, Munkás, Baross, Rákóczi F. utcák, valamint a Korsós sor, Apponyi tér által határolt területen egyidejűleg hat brigád dolgozik majd, a munkák tervezett befejezésére, 2006. június 30-ig mintegy 16 kilométer gerincvezetéket fektetnek le. Ezzel 1305 ingatlan csatlakozását teszik lehetővé.

Szentes, 2005. 05. 29.

.