XIII. Egyházzenei találkozó

 

 

 

A Szentesi Zenebarátok egyesülete és az Egyházközségek közös szervezésében rendezték meg Szentesen a XIII. Egyházzenei találkozót.

A változatos programban; igényes, jól felépített előadásokban, az egyházi kórusművészet sok-sok szépségét megmutató régi és új dallamaiban gyönyörködhettünk ebben az évben is.

 

 

 

A egyházzenei találkozó rendezvényeinek sora 2005. május 15-én, vasárnap kezdődött a Református Nagytemplomban, ahol Andor Csilla (ének) és Nagy János (orgona) közös hangversenyét halgatthatták meg az érdeklődők.

 

 

Május 21-én a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében a Székelyudvarhelyi Balázs Ferenc Vegyeskar és a Szentes Bárdos Lajos Vegyeskar hangversenyét hallhattuk.

 

 

 

 

A rendezvény fináléja ebben az évben is a Református Nagytemplomban volt 2005. május 22-én.

 

 

 

A fellépőket Kovách Péter református lelkész köszöntötte, és kifejtette reményét, hogy remélhetőleg jövőre már egy felújított templom fog helyet adni a XIV. Egyházzenei Találkozónak.

 

 

Elsőként a házigazda, a Szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar lépett dobogóra, majd őket a sarkadi Kónya Sándor Kamarakórus követte.

 

 

 

 

A sarkadi énekkar után a Szarvasi Városi Brunszvik Teréz Pedagógus Női Kar énekelt

 

 

Az utolsó fellépők között volt a legtávolabbról érkező Székelyudvarhelyi Balázs Ferenc Vegyeskar, akik tisztelendő magyarságtudattal érkeztek Szentesre. Az összkar előtt még a hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Vegyeskar énekelt a szép számban összegyűlt közönségnek.

 

 

 

Szentes, 2005. 05. 26.

 

.