Szemétre vadásztak a vadászok

 

 

 

Az elmúlt évben nagyszabású országos akció keretében a vadászok - erdészek - természetvédők összefogásával eredményes természettisztítást szervezett az Országos Magyar Vadász Kamara „Lépjünk tisztán az Európai Unióba” jelszóval. Az akcióban részt vett a vadászatra jogosultak egy harmada, akik 9.500 m3 szemetet gyűjtöttek össze és juttattak el legális önkormányzati szeméttárolókba.

 

 

 

A múlt évi sikeres kezdeményezést az idén is folytatni kívánták a kezdeményezést, a Vadászkamara és a Védegylet, együttműködve a Magyar Turizmus Rt-vel. 2005. április 2-3-ra meghirdették a környezettakarítást, összefogva az erdészekkel, természetvédőkkel, civil szervezetekkel.

Közös céljuk, hogy minden belföldi és külföldi vadász és nem vadász vendégnek büszkeséggel és szégyenkezés nélkül mutathassuk meg hazánk természeti szépségét és értékeit.

 

 

 

A Környezettisztító Akciónap során a szentesi vadásztársaságok (Új Barázda, Hubertus, Pankotai Agrár Rt.) gondozásba vették a Szentest és Kunszentmártont, valamint Szentest és Szarvast összekötő főutat, és összegyűjtötték az eldobált környezetidegen anyagokat (azaz szemetet)!

 

 

 

A talált szemetet szemügyre véve megállapíthatjuk, hogy sajnos szemét téren és a környezetvédelmi morálban nem tartozunk még az EU-hoz. Csak úgy mellékesen megjegyzendő, hogy Mc. Dolnald's legközelebb is csak 50 km-re van, de találtak fénycsövet, ami aprított formában kb. két maréknyi hulladék, és az árkok töménytelen mennyiségű autókról lehullott műanyag alkatrészt tartottak foglyul.

 

 

Szentes, 2005. 04. 05.

.