Új Életfa a legfiatalabb szentesieknek

 

 

 

Facsemetét kaptak Szentes legifjabb polgárai 2005. április 12-én a Városháza udvarán, melyet Szirbik Imre polgármester ünnepélyes keretek között adott át. Az "Új Életfát" kilencedik esztendeje adják azoknak a babáknak és szüleiknek, akik az előző félévben születtek, vagy valami miatt a fácskájukat korábban nem vitték el.

 

 

 

Az ilyenkor átnyújtott fa két dolgot szimbolizál. Egyrészt azt a köszönetet és köszöntést, ami a város legifjabb polgárainak jár, azzal a jókívánsággal együtt, hogy a család álmai váljanak valóra: a gyermek egészségben, szeretetben fejlődhessen, és fussa be azt a pályát, amiről álmodtak, és amelyről később ő is álmodni fog. Másrészt a kis fa szimbolizálja a város összetartozását is. A világon mindig kell lennie egy helynek, ahová az ember visszatérhet, hisz az élet hozhatja úgy, hogy valaki elkerül a városból a családi kapcsolatai miatt, vagy azért, mert a pályája úgy teljesedik ki - mondta a polgármester köszöntő szavaiban.

 

 

 

Balogh Györgyi, a városellátó intézmény műszaki vezetője ismertette, milyen fák közül választhatnak a szülők, és melyiket hogyan kell gondozni. Berkenye, vérszilva, hárs, ezüstjuhar és nyírfa várta, hogy elültessék, és együtt növekedhessék kis gazdájával.

Ez a facsemete megilleti a nem Szentesen született, de szentesi lakosú újszülötteket is. A szülők az Anyakönyvi Hivatalban (Polgármesteri Hivatal Szentes, Kossuth tér 6, fszt. 102-103-as szoba) jelentkezhetnek, ahol az igénylőlapot is átvehetik.

Szentes, 2005. 04. 16.

.