Közös tavaszi nagytakarítás Szentesen

 

 

Városi felhívásra sokan kaptak kedvet 2005. április 1-jén, hogy e nemes gondolat mögé álljanak, és a tél alatt összegyűlt, szemetet ki ki a saját háza tájéka körül összeszedje. Így tett az oktatási intézmények többsége, akik vállalták egy-egy nagyobb közterület megtisztítását.

 

 

 

Így tett a Kaluzál Gábor Általános Iskola is, akik az utca környékén a diákok vonulási útvonalán, (mert a szomszédban található a Központi Konyha, azaz Menza) összeszedik az eldobott szemeteket, csikkeket.

 

 

 

Sajnos igen nagy szánban sikerült a milliónyi cigarettacsikket a nejlonzacskós kezeknek összekapkodni.

Volt olyan eset is, amikor a gyerekek szeme láttára dobta el egy felnőtt a szemetét, és ekkor közösen kiáltottak rá az illetőre, aki ezután felvette a zacskót és kissé pironkodva elvitte a szemetesig a szemetet.

 

 

 

Ezzel az akcióval kapcsolatban senki ne gondoljon kivételes, nagy fáradsággal járó dologra, mert a szervezők csak annyit szeretnének elérni, hogy mindenki a saját háza előtt, a közútig szedje össze a szemetet, a fákat, bokrokat nyesse meg, a hiányzó növényzetet pótolja.

 

A Kurca-parton a HMG-s diákok gyűjtötték a szemetet.

 

A közös tavaszi nagytakarításon gyerekeket, kamaszokat és fiatalokat, fiatalos idősebbek, szülők, nagyszülők, iskolák, sportkörök, civil szervezetek, intézmények, vállalkozások és gazdasági társaságok vettek részt.

 

 

Szentes, 2005. 04. 04.

.