SZOBROK, EMLÉKHELYEK SZENTESEN

– könyvben – képen – neten –

 

 

 

A Városi Gyermekkönyvtár, a Koszta József Múzeum és a TEAM Számítástechnika - Szentesi Mozaik - közreműködésével immár hatodik alkalommal rendezték meg Szentesen a helytörténeti vetélkedőt általános iskolások számára. A közelmúltban több híres szentesi személyiségről neveztek el intézményt, illetve állítottak nekik emléket - a verseny témaválasztása ennek volt köszönhető.

 

 

 

A 2005. április 13-án megrendezett versenynek a Városi Gyermekkönyvtár adott otthont, mely helyszín a már megszokott versenyhelyszínekkel bővült ki. Az öt főből álló csapatoknak három részre kellett szakadniuk. A  könyvtárban két gyermeknek tesztlapot kellett kitölteni ...

 

 

 

 

 

... a Koszta József Múzeumban és a hozzá kapcsolódó Széchenyi-ligetben pedig feladatlapot kaptak a versenyzők. Ez a helyszín olyan feladatot is rejtett, amelyet csak a ligetben való barangolással lehetett megoldani és ez sokaknak sikerült is.

 

 

 

 

 

A különböző megoldásokhoz segédanyagokat is használhattak a fiatalok, így igen sűrűn forgott a szentesi Ki-kicsoda, a Helyismereti kézikönyv, a Koszta album.

 

 

 

A megoldásokat akár a helyszínen (azaz a Koszta teremben) személyesen is megtekinthették a diákok.

 

 

 

A TEAM Számítástechnikai magániskolában pedig a csapatok egy tagja elektronikus formában az internet segítségével tölthette ki a virtuális tesztlapot, melyet ITT tekinthetnek meg!

 

 

 

 

 

A közel két órás verseny nem maradt végeredmény nélkül, melyet az alábbi táblázaton (arra kattintva kinagyítható) tekinthetnek meg!

 

 Pöcc!  a táblázatra!

 

 

 

Első helyezést ért el a Petőfi S. Ált. Isk. II. számú csapata (Szabics József Varga Renáta Csonka Szabina Váczi Edina Csepcsényi Zoltán)

 

 

 

Második lett a versenyben a Damjanich J. Ált. Isk. II. számú csapata (Szabó Titanilla Vata László Deák Klaudia Major István Árgyellán Gyula)

 

 

 

Harmadik lett a Koszta J. Ált. Isk. csapata (Kaszanyi Gergely Molnár Noémi Antal Zsanett Fábián Melinda Illés Boglárka)

Szentes, 2005. 04. 17.

 

.