Három fogásos mestermű

 

 

 

Dimák Árpád, a P. Dussmann Kft. chef-je és munkatársa Mészáros Mónika bizonyult a legjobbnak az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége által kiírt Közétkeztetők V. Országos Szakácsversenyén.

Dimák Árpádtól megtudtuk, hogy a versenyt a Gundel Károly Vendéglátó és Idegenforgalmi Iskola tankonyháján tartották. Az étel elkészítésére és tálalására három óra állt a csapatok rendelkezésére. A fő kritérium az volt – mivel közétkeztetőkről van szó – hogy az étel több száz adagban is elkészíthető legyen, valamint a korszerű táplálkozási irányelveknek is megfeleljen. Ezek alapján kezdett hozzák a Dimák–Mészáros páros a háromfogásos „mestermű” összeállításához.

A villányi almapüré levest vörösboros golyókkal ízesítették, a pikáns csirkemellroládot lombard burgonyapürével és karottametélttel tálalták, desszertként pedig csokoládés édességet szolgáltak fel vaníliamártással.

 

 

 

Itthon, a verseny előtt összesen három alkalommal tudták „elpróbálni” a három fogás elkészítését. Amíg itthon tíz főre készítették el az ételt, addig a versenyen húsz adagot kellett sütni-főzni.

A verseny végeredménye a pontozások után alakult ki. A zsűri külön pontozta az elkészített pályázatot, a főzőtérben zajló munkát, a tálalást, az ízvilágot és ízharmóniát, sőt még a szakácsok öltözékét is.

Ez utóbbiért egyébként külön dicséretet is begyűjthettek Mónikáék. A pontokból összesen ötvenet lehetett összegyűjteni, 45 ponttól már járt az aranyérem. Az év közétkeztetője díjat és az abszolút első helyet az a csapat nyeri el, amelyik a legtöbb pontot szerzi meg. Idén ez az elismerés a Dimák–Mészáros párost illette meg.

 

 

Az abszolút első helyet megszerző szentesi páros győzelmével kivívta a Szakács Európa Bajnokságon való indulás jogát. Meghívást kaptak a közétkeztetési kategóriában induló magyar nemzeti csapatba. A szakács EB-t idén novemberben Baselban rendezik meg, addig azonban még sok-sok gyakorlás vár a szentesi aranypárosra.

 

A két sikeres szakácsnak a produkciójáról a Blikk című napilap is beszámolt, mely

cikket a képre kattintva tudnak elolvasni!!!

Szentes, 2005. 04. 28.

.