Horgászszerencse

 

 

 

A elmúlt heti haltelepítés után 2005. április 16-án szombaton rendezték meg a hagyományőrző Pontyfogó versenyt a Gerecz tavon. A 2001-ben indult versenyt mindig haltelepítés után rendezik meg még a horgászati tilalom vége előtt, amikor is a benevezett horgászok "kedvező" feltételek között tehetik próbára a horgászszerencséjüket.

 

 

Kovács Sándor éppen az X-dik halat fogja ki.             

Hozzá kell tenni, hogy a verseny sajnos szinte már a sorsoláskor eldől, mert aki a hátulsó sarki részt húzza ki, és ügyes, akkor ki tudja használni azt a lehetőséget, miszerint a tavi halak, amelyek eddig kb. 1-1,5 méteres vízben éltek a sekélyebb részeket keresik a tavon és oda húzódnak.

Így történt ez most is, és Kovács Sándor igazán kihasználta a helyzetet. Több mint 30 db pontyot fogott, amelyből a nevezési díj ellenében a versenyző két halat vihetett el a fogási naplóba való beírás után, a többit pedig vissza kellett engedni a vízbe.

 

 

 

A szervezők már gondolkodnak azon, hogy azokat a helyszíneket kivonják a verseny alól, melyen már évek óta mutatkozik ez a jelenség, mert így értelmét veszti a verseny, de az a jövő kérdése.

A tilalom feloldása után vasárnap délután 2 órától ismét horgászhatnak a tavon az egyesület tagjai.

Szentes, 2005. 04. 21.

.