Három évesek a hármas ikrek

 

 

"Igen bő tarisznyával érkezett a gólya Hlavácsék-hoz, mert nemcsak egy testvérkét hozott a már két éves kislányuknak, hanem egyszerre hármat", adtuk hírül 2002 májusában.

Gabriella, Enikő és Ingrid 2002. április 26-án születtek Szegeden. A szentesi családnál azóta eltelt három év és a hármas ikrek háromévesek lettek.

Kezdetekben az évi pelenkafogyasztásuk 7665 db pelenka volt, amibe beleszámoltuk a "hasmás" napokat is, de már több mint fél éve mind a három csöppség szobatiszta, és ezzel is segítik a házi költségvetést. De ami eddig ment pelenkára az az összeg most szandálra és ruhákra kell mert a csöppségek rohamosan nőnek.

 

 

 

Nem csak nőnek, hanem már-már nővé is válnak, mert pl. Enikő kedvenc színe a zöld és persze csak zöld ruhákat hajlandó felvenni. Ingrid színe a piros, de ehhez hozzátartozik, hogy kedvence a paradicsom leves. A többieknél is befutó ez a leves és a főtt hús, de náluk is akad kivétel.

Gabika a trió harmadik tagja viszont igazi anyatípus, mert a többieken gyakorolja a gondoskodást és ezáltal a nővérrel az 5 éves Katával alkotnak a játékban egy párt.

A ruházkodás sem megy zökkenőmentesen, mert egy szandálvásárláskor is közel 20 db ezrest kell kicsengetni a családnak, mivel a gyerekek nem tudnak egymástól örökölni, és ezért mindenből három vagy négy kell vásárolni.

Mindenesetre ez a nap az ünnepé volt, amikor is Horváth Zoltán által felajánlott nagy tortát vághatták fel a gyerekeknek a szülők, akik még mindig számíthatnak a szülők azaz a boldog nagyszülők segítségére.

Szentes, 2005. 04. 28.

.