Iskolabemutatkozó teadélután

 

2005. március 1-jén tartotta meg bemutatkozó délutánját a Deák Ferenc Általános Iskola az óvodás nagycsoportosok számára. Erre a rendezvényre várták a felsőpárti körzetben lakó óvodásokat és szüleiket, hogy egy tea és sütemény mellett megismerjék az iskolát és a következő tanévben induló elsős osztályok pedagógusait.

 

 

 

Varga Sándorné igazgató ismertette meg a szülőkkel az iskola múltját és jelenét.

A Deák Ferenc Általános Iskola 1961-ben nyitotta meg kapuit a Felsőpárti Általános Iskola jogutódjaként. 2000. július 1. óta a Deák Ferenc Általános Iskola és Damjanich János Tagintézménye összevont iskolaként működik. Az intézményben jelenleg 24 tanulócsoportban 541 diák tanul, 51 pedagógus irányításával. Az iskola felszereltsége a mai kor követelményeinek megfelelő: alsó tagozatos osztálytermek, szaktantermek, számítástechnikai kabinet, nyelvi labor, multimédiás könyvtár, tornaterem, ebédlő, büfé.

 

 

 

Az iskolában 1970 óta emelt szintű a testnevelés tanítása, belső életét a családias légkör, neveléscentrikus, gyermekközpontú pedagógia jellemzi. Eredményeit dicséri a későbbiekben felsőfokot végzettek aránya, az európai szintű sportversenyzők magas száma. 1991-től alternatív, Freinet-pedagógiai módszerrel dolgozik évfolyamonként egy osztály az alsó tagozaton.

 

 

 

Az iskola ismertető után az iskola tanulói rövid műsorral készültek, amely az ott folyó képzés szerteágazó részeiből adott ízelítőt. Mazsorett csoport bemutatóját, színjátszási gyakorlatot és néptáncot láthattak a szülők és a gyerekek.

 

 

 

 

 

 

 

A műsor után közösen körbejárták az intézményt, majd a séta végén jólesett a tea meg a keksz.

 

 

 

Akik nem voltak jelen a rendezvényen, vagy nem tudtak elmenni rá, azok bármikor megtehetik azt, mert minden érdeklődőt szeretettel várnak. A délutánon minden érdeklődő megkapta az iskola szóróanyagát, amely nem csak a Deák F. Ált. Iskola oktatási módszerét és rendszerét ismertette, hanem bemutatta a tagiskolában a Damjanich J. Ált. Iskolában folyó oktatási módszert.

 

 A képre kattintva kinagyítható!

Szentes, 2005. 03. 07.

 

.