POLLÁK NAP összefoglaló

 

A Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola az iskola névadójának születésének évfordulója (1865. március 29.)  alkalmából minden esztendőben megrendezi a Pollák-napot.

Ebben az esztendőben 2005. március 23-án rendezték meg ezt a napot, de nevezhetjük nyugodtan bemelegítésnek azt a vetélkedőt, amit március 22-én délután rendeztek meg az iskolában.

 

 

 

 

 

A Tavasz-nap Európában című programhoz kapcsolódva 2005. március 22-én délután Európai Uniós vetélkedőt rendezett a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola az intézmény diákjainak részvételével.

 

 

 

A Szentes-teszt, néhány villámkérdés, majd az EU totó kitöltése és egy újabb villámkérdés kör után került sor az esszé feladatra, amiben igazi EU-s polgárként nyilatkoztak a versenyzők.

A zsűri néhol vidáman szemlélte diákok lelkes igyekezetét, ám később megfontoltan értékelte a rajzfeladat során készült remekműveket.

 

 

 

A rajzfeladat során sok érdekes ötlet látott napvilágot az új szentesi címer EU-s változatáról, amelyek mindössze 15 (!!!) perc alatt készültek el. A vetélkedő végén boldogan vették át a győztesek az oklevelet, abban a tudatban, hogy az itt szerzett pontjaikkal a másnapi (2005. március 23.) Pollák-napon gyarapítják osztályuk összpontszámát.

 

 POLLÁK NAP

(2005. március 23.)

 

 

Másnap, a programok előtt koszorúzással emlékeztek meg Pollák Antalra az iskola névadójára, aki 1865. március 29-én született Szentesen.

A megemlékezés után pedig kezdetét vette az egész napos kavalkád. Az iskola teljes területén folytak a versenyek, melyeket ügyességi és szellemi kategóriákba sorolhatjuk.

 

 

 

Sorversenyben (tornaterem), labdarúgásban (kézilabdapálya), sakkban (rajzterem), activity-ben, asztalitenisz-ben, motoros vetélkedőn (kosárlabda pálya) és Counter Strike számítógépes játékban mérhették össze tudásukat a diákok, akik a győzelemmel pontokat gyűjtöttek és a végén az osztályok által megszerzett pontok alapján kialakult a Pollák-nap végeredménye.

 

A Pollák-nap képekben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanár - diák mérkőzések a Sportcsarnokban

 

Szentes, 2005. 04. 01.

 

.