Hallható változás a moziban!

Beszerelték a vörös lézer diódás hanglámpát a moziban!

 

 

 

A világszabvány változása miatt 2005. január 1.-től a magyar mozi park jelentős része alkalmatlanná vált a kópiák vetítésére. Csak a szakma minden szereplőjének összefogásával lehet ezt a problémát megoldani, és ennek érdekében a Nemzeti Kulturális Alapprogram Mozgókép Szakmai Szervezete saját keretéből pályázatot írt ki a meglévő hanglámpák vörös lézer diódás hanglámpára történő cseréjére. Ennek a pályázatnak az eredménye, hogy a szentesi Őze Lajos Filmszínházban is megvalósult az egyenlőre(!) hallható változás.

 

 

Ilyen volt!                                                                                 Ilyen lett!

2005. március 31-én a délelőtti órákban érkeztek a szakemberek, hogy beszereljék az új hangleolvasó lámpákat a vetítőgépekre, hogy már a délutáni vetítésen azok működjenek. Ezáltal Micimackó és barátai fogják felavatni az új technikát 2005. március 31-én 17 óra 30 perckor, amikor is megjön Zelefánt!

 

 

 

Az első tapasztalatok szerint sokkal jobb lett a hangminőség, és a filmekben hallható suttogást is lehet hallani. Részletgazdagabb lett ezáltal a hangzás és az új surrand (szörrand) hangsugárzókból még dinamikusabb effekthang hallható. Most már tényleg megvalósult az SRS technika, azaz a mozi hangtechnikája TÖBB MINT SZTEREÓ!

Most hallható a változás, de hamarosan látható változásokon is át fog esni a mozi, de ez maradjon meglepetés!

Szentes, 2005. 03. 31.

.