Felkészültek az árvízre

A szentesi műszaki alakulat is felkészült egy
esetleges nagyméretű tiszai árvízre

A katonák jelenleg is a szolnokiakkal és szolnoki tűzoltókkal kiegészülve gyakorlatoznak a Tiszán és az ártérben A dandár parancsnoka saját hatáskörében akár azonnal tud 50 főt biztosítani a közvetlen életveszély elkerülésére, azonban ha a megyei védelmi bizottság kéri akkor készültségtől függően 6-24 órán belül útnak indulhatnak az ország bármely részére - mondta el Kovács István dandártábornok a 2005. március 22-én megtartott sajtótájékoztatóján.

 

 

 

Mindenesetre a közvélemény megnyugtatására a sajtó képviselőinek is bemutatták a gyakorlatozást, így több tv kamera és fényképezőgép objektíve előtt láthattuk mi is a katonák felkészültségét.

 

A sajtótájékoztató hanganyaga ITT hallgatható meg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tiszai kiképzőterületen ponton híd elemek vízretételét, kishajó motorvezetését gyakorolták a katonák. Még éppen meg lehetett közelíteni a gyakorló területet száraz lábbal, de ahogy a híradásokból lehet értesülni ez az állapot szinte csak percekig áll fenn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mondhatnánk, hogy "in action" mutatkozott be Máté Sándor őrnagy (a képen balról) a dandár új református lelkésze, aki első napján már a Tisza kellős közepén beszélgetett kollégáival.

 

 

Szentes, 2005. 03. 23.

 

.