Ünnepi megemlékezések az ünnep előtt

 

 

Az 1848-as forradalom és szabadságharc 157. évfordulójára emlékeznek ország szerte március 15.-hez közeledve. Így történt ez Szentesen is, ahol már a piros betűs ünnep előtt, az utolsó tanítási napon megkezdődtek a megemlékezések.

 

 

 

Az Árpád utcai óvodában az óvodások dallal és játékkal emlékeztek meg a számukra még felfoghatatlan eseményekre. Legjobban a kicsiknek az tetszett, hogy már napok óta díszítették az óvodát. Rajzoltak, szőttek, fontak, hogy ünnepi "dísz magyarba" öltözzön a foglalkoztató szoba, a folyosó, de még az ablakokat is hajtogatott kokárda díszítse.

 

 

 


 

 

 

A 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandárnál ünnepi állománygyűlésen emlékeztek az 1848-49 forradalom és szabadságharc eseményeire. Itt a Deák Ferenc Általános Iskola és a Jövőnkért Alapfokú Okt. Intézmény növendékei adtak emlékező műsort.

 

 

 


 

 

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola március 15.-ei ünnepsége déli 12 órakor koszorúzással kezdődött. Az ünnepség elején megkoszorúzták az iskola falán elhelyezett Hajdú Lajos emléktáblát, majd az ünnepség tovább folytatódott az iskola dísztermében.

 

 

 

Ott az 1848-as és 49-es eseményeket elevenítették fel a diákok, miközben a terem falára vetítették az eseményekhez kapcsolódó grafikákat, festményeket.

 

 

 

Az iskola az ünnephez kapcsolódóan tablóversenyt hirdetett meg az osztályok között. A téma természetesen 1848. március 15.-e volt.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola az ünnepségét a tornateremben tartotta meg.

 

 

 

Természetesen erre az alkalomra ünnepi díszbe öltöztették az egész tornacsarnokot, ahol a kort és eseményeit elevenítették prózában, zenében és táncban.

 

 

 


 

 

 

Március 11-én a nap végéhez közeledve utoljára a Gróf Széchenyi István Általános Iskola diákjai az iskola névadójának szobrát koszorúzta meg a Széchenyi-ligetben, és ezzel véget is értek az iskolai ünnepségek, megemlékezéses, és kezdetét vette a hosszú hétvége, aminek a végén központi ünnepségen vehettünk rész 15-én a Kossuth téren.

Szentes, 2005. 03. 17.

 

.