EU szintű lett a felújított legénységi épület

 

2005. február 15-én adták át a szentesi műszaki dandár 259 millió forintért felújított és átépített legénységi épületét a szentesi laktanyában, mely beruházás a laktanya-rekonstrukciós programja keretében valósult meg.

 

 

 

A felújított objektumban a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár szentesi szerződéses legénységi állományának 153 tagját helyezik el és létrehoztak egy száz személyes öltözőt is.

A háromszintes épületben hét, 2-4 fős körletet alakítottak ki, amelyekben külön férfi és női blokkok találhatók mosdóhelyiségekkel. Minden szinten teakonyhát, dohányzóhelyiségeket és mosókonyhát építettek ki, amelyeket automata mosógéppel és vasalóval szereltek fel.

 

 

 

Komor Levente, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikai helyettes államtitkára hangsúlyozta: az átadott épület az egyik legjelentősebb fejlesztés, amely a laktanya-rekonstrukciós program keretében megvalósult.

Az olyan speciális egységekben, mint amilyen a műszaki dandár, folyamatos a fejlesztés, hogy a szerződéses katonák európai színvonalú ellátásban részesülhessenek.

 

 

 

A szentesi laktanyát érintő beruházások sora ezzel nem ért véget: felújításra vár a búvárbázis és a parancsnoki épület is.

 

 

 

Szentes, 2005. 02. 16.

.