Rotary támogatás diákoknak

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club pályázatot írt ki  a szerény jövedelmű családok tehetséges gyermekeinek támogatására. Az iskolákba eljuttatott felhívásra az osztályfőnökök közvetítésével 32 kérelem érkezett, ezeket a klubon belül jórészt pedagógusokból álló bizottság bírálta el.

A fél éve alakult civil szervezet tagjai 230 ezer forintot ajánlottak fel a két városban e diákoknak, hogy ezzel is segítsék őket tanulmányaikban.

 

 

 

A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban 2005. december 21-én délelőtt adták át azoknak a diákoknak a támogatást, akik sikerrel pályáztak.

Dr. Papp Zoltánt, Beleon Zsoltnét és Farkas Bálintot szívélyesen fogadta az intézmény igazgatója, Bácskainé Fazekas Márta.

 

Volt, aki könyvutalványt, mások pénzadományt, jó néhányan pedig fél éven keresztül jelentősebb összegű anyagi támogatást vehettek át a küldöttség tagjaitól. Nem csak a gimnáziumból küldtek be sikeres pályázatot, hanem az egyik "szomszédos" általános iskolából is ahol egy tanuló kapott támogatást.

A klubnak nem volt kikötése, hogy a fiatalok mire költhetik el a pénzt, de a klub vezetőségének egyedül annyi kérése volt a diákokhoz, hogy írják le pár sorban a következőkben, hogy kinek miben segített a támogatás.

 

 

 

Hamarosan újabb pályázatot ír ki a klub, mely szintén a rászoruló és tehetséges fiatalok támogatását célozza meg.

Szentes, 2006. 01. 02.

 

.