Szeretetdobozok a határon túlra

 

 

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentesi Szervezete "Szeretetdoboz" akciója végén ott voltunk, amikor is két autóra való szeretetcsomagokat pakoltak be a Sáfrán M. utcai Málta háznál.

 

Farkasné Márton Katalintól megtudtuk, hogy a most bepakolt autók egyike Dévára megy Csaba testvérhez, a másik Moldvába, de nem tud addig eljutni, mert az útviszonyok azt nem teszik lehetővé, így Csíkszeredán a Moldvai Magyar Csángó Szövetséghez viszik a csomagokat, majd onnan juttatják el az érintetteknek.

 

 

 

Mi van a csomagokban?

A dobozok tartalmát nem ismerjük, így valóban meglepetés lesz, amikor azokat kibontják, de a Máltai Szeretetszolgálat gondol azokra a nevelőkre, tanárokra akik az ott élő magyar gyerekeket oktatják, így 27 csomagot ők is kapnak.

 

Itt a Sáfrán M. utcai Málta házban sokkal több csomag van, mint ami ebbe a két autóba befér.

Igen, nehéz most elférni ettől a rengeteg ajándéktól, de a többi csomag ide Szentesre kerül, és az iskolákban a legrászorultabbak kapják azokat.

 

Ha jól tudom, hamarosan lesz egy nagyobb rendezvénye a szervezetnek?

Hétfőn lesz a hagyományos karácsonyváró ünnepségünk az Ifjúsági Házban, ahol a nagycsaládosokat ajándékozzuk meg. Nem csak gyümölcsöt, hanem tartós élelmiszercsomagokat is kapnak a szülők, míg a gyerekek csokoládét és a süti verseny nyújtotta süteményparádét nem csak megtekinthetik, hanem meg is ehetik.

 

 

Szentes, 2005. 12. 21.

.