KI MIT TUD?

 

 

 

A Szentesi Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezésében negyedik alkalommal mutathatták meg tehetségüket a roma fiatalok. A regionális tehetségkutatóra a Móricz Zsigmond Művelődési Házban került sor 2005. december 10-én.

 

Az öt kategóriában kiírt roma Ki mit tud?-ot általában kétévente rendezik, felváltva a szintén kétévente rendezett roma kulturális nappal. Ez annak is függvénye, hogyan jelenik meg pályázati kiírás. A helyi kisebbségi önkormányzatnak mindig is célja volt tehetségkutató rendezvények szervezése.

 

 

 

A Móricz színpadán múlt szombaton mintegy húsz résztvevő váltotta egymást. Produkcióikat vers, szóló-ének,- tánc, hangszer, és folklór kategóriában mutatták be, a délelőtt folyamán tangó-harmónikától, breakbemu-tató zenéjétől, cigánydaloktól volt hangos az épület.

 

 

 

Zsűritagoknak Szűcs Lajos alpolgármester, zsűrielnök mellé lovag Imre Károlyt, valamint rendszeresen a jelenlévő roma önkormányzatok elnökeit választották. Az eredményhirdetésnél igyekeztek minden résztvevőt díjazni.

Vers kategóriában a makói Pál Krisztina nyert, második lett a szentesi Varga Bianka. Szólótáncban első lett Mihály Róbert, második Barna Gina és Barna Zoltán (mindhárom szentesi). Szólóénekben a helybeli Pozsár Tünde, a folklór- kategóriában a kiszombori Romega együttes nyert. Egyéb kategóriában a csongrádi Mihály Richárd és Mihály József mögött második lett Szentesről Varga Dzsenifer, Varga Bianka, Lévai Vivien, harmadik pedig Sebők Sándor. Különdíjas sir Várkonyi Gyula Szegedről (szólóhangszer).

Szentes, 2005. 12. 20.

.