Csoda vagy szerencse 2.

 

 

Ugye emlékszünk erre a cikk címre, amikor is közreadtuk, hogy egy kislányt elütött a helyi járatos busz a Kossuth téren. Azóta is többen kérdezik, hogy mi történt pontosan és hogyan érzi magát a balesetet szenvedett kisleány.

Az esetről és a következményekről a kishölgy apukáját faggattuk.

 

- Először is azt szeretném kérdezni, hogy hogyan érzi magát a lánya?

- Tényleg nehéz eldönteni, hogy csoda történt-e, vagy szerencséje volt a baleset során, de mára már sokkal jobban van. Az ütközés során egy 5 cm-es seb keletkezett a fején, de törés nélkül sem sikerült megúszni a találkozást. Jobb oldali váll kulcscsont törése lett.

- Az előző cikkben igen szubjektív „szemtanúi” elmondás alapján írtuk le a baleset előzményét, és talán sokak számára hihetetlennek is tűnt, de akkor mi is történt valójában?

- Lányom az iskolai órák után és még a kezdődő szakköre előtt ajándékot akart vásárolni a testvéreinek. Amikor a vásárlással végzett vissza akart menni az iskolába. Ekkor kerékpárjával piros lámpát kapott és megállt a gyalogátkelő előtt. Amikor zöld lett a lámpa felült rá és elindult, de közben arra lett figyelmes, hogy nagy lendülettel érkezik a busz. Mivel rossz érzése támadt, ezért az utolsó másodpercben már menekülőre fogta, de akkor sem akart fékezni a jármű és megtörtént a baj.

- Az ütközés utáni másodpercekre emlékszik-e?

- Azt mondta, hogy emlékszik mindenre, de főleg arra emlékszik, hogy mit tanítottak vele az iskolában. Szerencsére a sulijában olyan felkészítést kapott, hogy a kellő időben és kellő pillanatban mindazt tudta használni és alkalmazni. Azóta is mondja, hogy csak a kerék alá nem szabad kerülni, hason kell maradni, hogy ne sérüljön meg az ember gerince.

- E kellemetlen találkozásból hogyan sikerült kikászálódnia?

- Azt mondták, hogy a baleset után annyira magánál volt a lányom, hogy a telefonszámunkat is le tudta diktálni, de persze erre már ő nem emlékszik. Az egyetlen dolog, ami bántja, hogy sajnos a haja is megszenvedte ezt a találkozást. Nem tudom, hogy sokan tudják-e, hogy egy leánynak mekkora kincset jelent a haja?

Reméljük, hogy ez lesz a legnagyobb probléma életében és igyekszünk mindent megtenni, hogy minél hamarabb meggyógyuljon, de a gyógyulásban időkorlátok vannak. Szeretnénk ha mihamarabb ki tudná próbálni az új biciklijét.

- Az utolsó szó jogán mit szeretne hozzátenni az esethez?

- Azt, hogy szeretném megköszönni mindazok segítségét, akik közreműködtek a lányom megmentésében, a mentőknek, tűzoltóknak és a civil lakosságnak.

Szentes, 2005. 12. 13.

.