Legszebb a szentesi!

 

2005. december 8-án adták át ünnepélyes keretek között az újjáépített szentesi buszpályaudvart az utazóközönségnek.

 

 

 

Szentesen 1982-ben adták át a forgalomnak és az utazóközönségnek a most felújított autóbusz-pályaudvart. A 25 év alatt műszakilag is elavult pályaudvar rekonstrukciójánál törekedtek az esztétikus kialakítás és funkcionális bővítés optimális ötvözésére.

 

 

 

Az utazóközönség kényelmét és az ott dolgozók munkahelyi körülményeinek javítását szolgálja többek között a korszerű vizuális és akusztikus utastájékoztatás, az akadálymentesen kivitelezett helyiségek és peronrészek, valamint az ergonómikusan kialakított bútorok.

 

 

 

A kor követelményeinek megfelelően alakították át a fedett és nyitott peronrészeket. Fontos építészeti feladat volt a régi és az új épületrészek olyan építészeti arculattal való áttervezése, mely megfelel a mai trendnek, és lehetőséget biztosít a kor komfortigényeihez szükséges technológiák elhelyezésére. A kivitelezést ez év májusában kezdte meg a Ferroép Rt., és határidőre, szeptemberben át is adta a rekonstruált pályaudvart. A beruházás összköltsége közel 170 millió forint, a cég hitel nélkül, saját forrásból oldotta meg a feladatot.

 

 

 

Dr. Szeri István, a Tisza Volán Rt. vezérigazgatója beszédében kitért arra, hogy a Tisza Volán Rt. számára a szentesi autóbusz állomás újjáépítése nagyon fontos állomás volt és a munkák végén leszögezhetjük, hogy a megye legszebb buszpályaudvara lett a most átadott szentesi állomás. A pályaudvarok felújításának sorában a csongrádival kezdték a munkát, a most átadott szentesi után jövőre a vásárhelyi, majd a makói következik. Azt követi majd a szegedi buszpályaudvar felépítése.

Szentes, 2005. 12. 12.

.