A Szentesi Rendőrkapitányság és Szentes Város Önkormányzata a bűncselekmények megelőzése és az áldozattá válás elkerülés érdekében az alábbiakra szeretné az Ön figyelmét felhívni:

 

-        Az ünnepekre történő bevásárlások alkalmával legyen figyelemmel értékeire, így megelőzve a zsebéből és a táskából történő lopásokat.

 

-        Gépjárművében látható helyen, kerékpárján, őrizetlenül ne hagyjon olyan tárgyat, értéket (táska, mobiltelefon, okmányok, stb.), amelyek a tolvajok figyelmét felkelthetik.

 

-        Minden esetben győződjön meg lakásának, járművének elhagyásakor annak zártságáról, alkalmazza a meglévő biztonsági eszközeit.

 

-        Vásárlás, pénzváltás esetén minden esetben fordítson kellő figyelmet a fizető eszközök eredetiségének ellenőrzésére.

 

-        Lakásába csak úgy engedjen be idegen személyt, ha bebocsátása előtt meggyőződött a belépés indokoltságának jogos és valós okáról, hivatalos személy esetén kérjék, hogy fényképes igazolványát mutassa meg.

 

Kérjük, hogy gyanús eset észlelésekor azonnal tegyen bejelentést a rendőrkapitányságra személyesen vagy telefonon, az ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es, vagy a 63/561-310-es telefonszámokon.

 

Vigyázzunk értékeinkre, ne legyünk közömbösek egymás iránt!!! 

 

        Biztonságos és kellemes ünnepeket, valamint boldog új évet kívánunk!       

Szentes, 2005. 12. 08.

.