„Aktív gazdaság”

 

2005. december 15-én a Művelődési és Ifjúsági Ház pódium termében „Aktív gazdaság” címmel került megrendezésre azaz üzleti fórum, melynek célja, hogy a gazdasági élet közvetlen és közvetett szereplői aktuális és friss információkhoz jussanak, továbbá személyes kapcsolatot alakítsanak ki egymással.

 

 

 

Az Önkormányzatnak a következő évben is kiemelt célja lesz a befektetések ösztönzése, illetve a gazdaság helyzetének és fejlesztésének közvetett támogatása. Ezért fontosnak tartják, hogy partnereik a várható befektetési környezetről minél szélesebb ismeretekkel rendelkezzenek.

 

 

 

Az „Aktív gazdaság” üzleti fórum programja keretében előadást hallhattak a résztvevők "Az adótörvények változásairól a 2006. évben". Azok értelmezéséről és várható hatásairól Tímárné Staberecz Teréz, okleveles könyvvizsgáló számolt be.

"Banki források egyszerű és gyors bevonása a vállalkozás fejlesztése és bővítése érdekében" címmel Gerendi Norbert, a Raiffeisen Bank fiókvezetője valamint Holman István, a Szentesi Hitelszövetkezet fiókvezetője számolt be.

"Pályázatok felkutatása, elkészítése és elszámolása", valamint gyakorlati tapasztalatokat, ötleteket, tanácsokat ismertetett Semperger Kinga, az Árindex Kft. szakmai igazgatója,

"Gyorsan, hatékonyan és szabályosan" címmel hallhattunk tájékoztatót az eljárási törvények változásának következményeiről, az építési engedély kérelem benyújtásáról, a hatósági ügyintézés menetéről Czirok Jánosné, a Polgármesteri Hivatal műszaki osztályvezetőjétől.

A rendezvény a Vállalkozók Klubja, illetve a CSMKIK Kistérségi Szervezetének ajánlásával került megrendezésre.

Szentes, 2005. 12. 19.

.