Dr. Tóth Csaba "pillanatai"

 

 

 

Dr. Tóth Csaba professzor úr neve nem ismeretlen a szentesiek számára, aki Dr. Bugyi István mellett dolgozott évekig, és nem csak hazai, hanem nemzetközi elismerésre is szert tett az orvostudományban.

Az orvoslás mellett mindenkinek van hobbija, amely Dr. Tóth Csaba életében a pillanatok megörökítése jelenti. Fényképezőgépe minden pillanatban ott van vele, és útjai során nem rest egy-egy szép és talán megismételhetetlen pillanatot megörökíteni.

 

 

 

Hozzá kell tenni, hogy a fényképezés csak a szerencsés embereknek nyújt örömet, mert szerencse kell ahhoz, hogy éppen akkor ott legyen az ember, ráadásul fényképezőgéppel, és abban legyen is film, vagy memóriakártya és a megörökítendő pillanatban ne maradjon fent az objektív védőkupakja.

 

 

 

Ha ebből a szemszögből nézzük az alkotót, akkor leszögezhetjük, hogy Ő egy szerencsés ember. Ott volt, kattintott és sikerült is megörökítenie azokat a pillanatokat, amelyeket most a szentesi közönséggel is megosztott.

 

 

 

A Szivárvány Művészeti Iskola meghívására érkezett Szentesre, hogy a nemrég "Pillanatok" címmel megjelent könyvét bemutassa. A portréképek mellett a természeti képek, a nyugalom mellett a lendület jól megfért a tablókon könyvbemutató alkalmából rendezett kiállításon.

 

 

 

Kálmánné Szabó Erzsébet a Szivárvány Művészeti Iskola igazgatója megnyitóbeszédében elmondta, hogy az iskola fotó-videó tanszakának hasznos ismeretszerzést jelent a professzor úr képeinek tanulmányozása.

Katona Bálint képzőművész, költő úgy fogalmazott, hogy a barátja a fotósok között a legjobb urológus, és az urológusok között a legjobb fotós.

 

A kiállítás megtekinthető november 18-ig az intézmény nyitva tartási ideje alatt.

Szentes, 2005. 11. 15.

 

.