Botrányos játékvezetés mellett is nyert a Szentes

Siker az uszodában

 

 

 

Tegnap (2005. november 19-én) a Legrand-Szentesi VK és a BVSC csapott össze a ligeti uszodában.

Mindkét gárda két-két ponttal rendelkezett, ennek megfelelően nagy volt a tét: amelyik csapat nyer az egyrészt maga mögé utasítja a másikat, másrészt pedig felzárkózik a középmezőny elejéhez.

 

 

 

A szentesi fiúk nem éppen brilliánsan kezdték a mérkőzést, de Szabó Nándor (mondhatjuk, hogy ezen a mérkőzésen a maximumot mutatta meg magából) 9 méteres "röppálya nélküli" süvítő bombájával egyenlített. Fej-fej mellett lépdeltünk előrébb a percek elteltével, és a végén mindez a csapat győzelméhez vezetett.

 

Az ellenfél "titkos" fegyverét a lefordulást jól védekezték ki a fiaink, így az egyéni szép és sikeres akcióknak köszönhető, hogy itthon maradtak a bajnoki pontok. A jó egyéni teljesítményhez társulni kellett a csapatszellemnek, ami példás összefogást mutatott a szentesiek körében. Mondhatjuk azt is, hogy győzött a csapatszellem.

 

 

 

Sajnos a címben utalni kellett a játékvezetés szintjére, amiből a szentesiek jöttek ki jobban, de a tévedések mind a két csapatot sújtották. Több negyedben is konzultálniuk kellett a bíróknak, ami nem arra utal, hogy jó szemmel nézték a meccset.

 

 

Vincze Balázs a BVSC edzője kikelve magából intézte szavait a bírói kar felé, amely nem a végeredmény jogosságát vonta kétségbe, hanem a kritikán aluli játékvezetői szintet.

Egy-egy téves bírói ítélet pszichésen is megterheli a csapatot, de akkor is a helyzeteket be kell lőni, ami most a szentesieknek sikerült jobban.

Szentes, 2005. 11. 19.

.