Nyitott kapu a Pollákban

 

2005. november 16-án nyitott kapukkal, vagyis nyitott nappal várták Szentesen a tovább tanulni vágyó általános iskolásokat a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában.

Az iskola történetét és az ott folyó képzésről Nagy Gyuláné igazgatónő tájékoztatta az érdeklődőket az iskola tornatermében, mely után látványos bemutatókon keresztül ismerhették meg az iskola szakmai képzését.

 

 

 

Az iskola története 1963. augusztus 15-ével kezdődött. Ekkor adták át az újonnan épített intézmény kulcsait. Az elnevezése ekkor Gimnázium és Ipari Szakközépiskola volt. Az oktatás elektroműszerészi és villanyszerelői osztályokkal indult. Később az erősáramú szak lett a meghatározó, majd 1991-től az elektronikai és az informatikai képzés. 1991-ben vettük fel a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola nevet.

Jelenleg 4 műhelyteremmel és 5 számítástechnikai szaktanteremmel rendelkezik. A műhelytermekben az elektronikai áramkörök tervezését, tesztelését, nyomtatott áramkörű panelek készítését, PLC programozást, kombinációs hálózatok tervezését tanítják. Ehhez rendelkeznek számítógépekkel, oktató berendezésekkel, CAD programokkal, áramkört tervező és szimuláló szoftverekkel.

A számítástechnikai szaktantermekben termenként 12 – 20 db számítógépk van. Összesen több, mint 120 db számítógéppel rendelkeznek. Ezek mindegyike hálózatba van kötve, így az iskola minden tanára és tanulója bármelyik munkaállomásról programokat futtathat az iskolai szerverekről, munkáit ott eltárolhatja, a szervereken keresztül használhatja az Internet minden szolgáltatását.

Pedagógiai program szerint a 9-12. osztályokban a tanulók szakmai előképzésben vesznek részt az elektrotechnika-elektronika és az informatika szakmacsoportokban.





























































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2005. 11. 19.

 

.