Peczárszky Katalin Emlékverseny

 

 

 

2005 november 26-án rendezte meg a Szilver TSE a Peczárszky Katalin Emlékversenyt. A Magyar Táncsport Szakszövetség hivatalosan Felnõtt és Ifjúsági Tíztánc Országos Ranglista és a Junior II. Országos Standard Ranglista versenynek nevezi a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban megrendezett versenyt, de a szentesi volt táncosoknak sokkal többet mond Peczárszky Kató néni neve.

Aki nem hallott róla annak tudni kell, hogy a Móricz Zsigmond Művelődési Házban több évig neves tánciskola működött, melyet Kató néni vezetett. Az órái nem csak egyszerű táncórák voltak, mert a "csattógójáról" híres pedagógus tánc és illemtanár módjára tanította a kultúrált szórakozás etikettjét.

 

   

 

A szentesi táncoktatás kezdettől fogva összeforrt Peczárszky Katalin (1913-1993) nevével, aki már 1932-ben elvégezte az Országos Táncmesterképző tanfolyamát, és oklevelet szerzett tánctanításból. Kató néni a tánc igazi mestere volt, és 60 esztendő alatt több ezer embert vezetett be a társastánc világába. Működése első évtizedeiben egy-egy nagyobb táncteremmel rendelkező intézmény adta meg a lehetőséget tánckurzusok megtartására, melyek hétvégi össztáncai, valamint a kurzus végén tartandó próbabálok hosszú éveken át a fiatalság kedvenc és kulturált szórakozását jelentették.

 

   

 

A táncverseny képes összefoglalója ITT tekinthető meg!

Szentes, 2005. 12. 02.

.